Šef kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izrazila je nadu da će predsjednik Srbije Aleksandar Vučić argumentacijom i objektivnim stavovima ubijediti Kristijana Šmita da ode iz BiH.

Vulićeva je navela da je svima jasno da je Vučić faktor stabilnosti u regionu, a da su remelitački faktor Šmit i američki ambasador u BiH Majkl Marfi.

Ona je istakla da je svesrpsko jedinstvo, koje podrazumijeva okupljanje Srba sa svih strana, put u stabilnost i prosperitet i da nema ništa protiv drugih naroda.

Vulićeva je dodala da američkom ambasadoru Marfiju ništa nije sveto, pa ni to da BiH bude novo žarište u Evropi, imajući u vidu da je i on svjestan da su SAD “polomile zube” u Ukrajini.

“Kada je u pitanju ukidanje Republike Srpske, bojim se da ukoliko dođe do toga, neće biti ni BiH. Dejtonski mirovni sporazum je jasno definisao da je BiH sastavljena od dva entiteta i tri konstitutivna naroda”, rekla je Vulićeva novinarima u Sarajevu.

Kristijan Šmit, kojeg institucije Srpske ne priznaju za visokog predstavnika, najavio je sastanak sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, ali nije precizirao datum kada će se to desiti.

Foto: rtrs.tv/ustupljena fotografija

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Odjeljenje za civilnu zaštitu grada Doboja: Nema prijavljene štete
Naredni članakGoganović: Helez nema nadležnost da govori o odbrambeno-spoljnoj politici