Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić poručila je da granica postoji u svemu, pa čak i u strpljenju, a posebno između entiteta – Republike Srpske i FBiH.

– Indikativno je da OHR čita samo objave ‘uplašene’ Јelene Trivić, što opet, po ko zna koji put, jasno potvrđuje bliskost aktera i činjenicu da dio međunarodne zajednice nikada nije prežalio što ona nije predsjednik Republike Srpske, jer bi sa njom lako mogli završiti otimačinu imovine, ukidanje linije razgraničenja između Republike Srpske i FBiH i sve što im padne na pamet do potpunog uništenja Srpske. Ali, na sreću po srpski narod i Republiku Srpsku, Јelena Trivić je samo jedno veče glumila u predstavi zvanoj “Јa sam predsjednik Republike” – naglasila je Vulićeva.

Ona je dodala da je jasno s kim i za koga radiš, i čiji si saveznik kada pored predivne Republike Srpske i srpskog naroda tražiš zagrljaj OHR-a.

Reagujući na saopštenje iz OHR, povodom bilborda u Republici Srpskoj na kojima piše “Granica postoji”, u kojem tvrde da “ne postoji državna granica između entiteta”, Vulićeva je turiste i zaposlene u OHR-u podsjetila da u Opštem okvirnom sporazumu za mir na engleskom jeziku piše: Article I: Inter-Entity Boundary Line.
The boundary between the Federation of Bosnia and Herzegovina and the Republika Srpska (the “Inter-Entity Boundary Line”) shall be as delineated on the map at the Appendix, što u prevodu na srpski jezik znači: “Međuentitetska granična linija ili linija razgraničenja”.

– Tumačite kako hoćete, ali granica postoji. Slobodarski srpski narod je uvijek praštao ali nikada nije tolerisao mučenje i ponižavanje kakvo konstantno nad svima nama vrši međunarodna zajednica i politički, isfrustrirani turista Šmit – dodaje ona.

Foto: Ustupljena fotografija

Izvor: SRNA

Prethodni članakDodik: Mandić u izjavi za pojedine medije doslovno slagao sve
Naredni članakDOBOJ: U Makljenovcu otvoren sportski poligon (FOTO/VIDEO)