Prosto je nevjerovatno kako su svi dušebrižnici potrčali da povjeruju Momčilu Mandiću, koji je u izjavi za pojedine medije doslovno slagao sve, rekao je predsjednik Srpske Milorad Dodik.

– Da nije tragično, bilo bi komično, jer je sve suprotno od televizijske izjave i medijskog spina. Mandić je sam pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću potpisao. Činjenice su jasne i dokumontovane, Mandić je pokušao da napadne s licem, ili tačnije više njih, Okuku u Trebinju, koji nije izvlačio nikakav pištolj – napisao je Dodik na društvenoj mreži Iks.

Verbalni sukob, dodaje Dodik, imao je za cilj da dokaže Mandićevu moć u namjeri da vršlja po Republici Srpskoj kako on misli da treba i da dijeli pravdu prema svima koji nisu po njegovim mjerilima, ovaj put to nije prošlo, kao što neće ni u budućnosti.

– Apsurdno je dovoditi u isti konteks patriotizam Okuke i Mandića. Prvi je Republiku Srpsku natopio krvlju kao jedan od ratnih komandanata u Specijalnoj brigadi policije, a drugi je paranoičan i presuđeni kriminalac koji glumi nevinašce. Nije ovo Mandiću prvi sukob s ratnim komandantima. Valjda griža savjesti ratnih profitera dovodi do zamjene teza u mjerilima vrijednosti – kaže Dodik.

Ističe da je Republika Srpska bezbjedna za sve njene građane i nikakve strukture i sumnjiva lica neće moći to da ugroze.

Foto: predsjednikrs.net/B.Zdrinja

Izvor: RTRS

Prethodni članakKošarac – Bukejlović: Zakon o Ustavnom sudu bitno pitanje iz oblasti pravosuđa
Naredni članakVulić: Granica postoji!