Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da prijateljska, državnička i odgovorna politika dvojice lidera, predsjednika Ruske Federacije i Republike Srpske, Vladimira Putina i Milorada Dodika, znači sigurnost za cjelokupni srpski narod.

Komentarišući jučerašnji sastanak dvojice lidera u Sankt Peterburgu, Vulićeva je istakla da je protokol predsjednika Ruske Federacije izuzetno zahtjevan i teško je ispuniti uslove da se organizuje sastanak na tom nivou.

– Ukoliko napravite analizu ko su državnici koji se sastaju sa predsjednikom Putinom, vidjećete da su to, ipak, odabrani, veoma uvažavani i cijenjeni lideri. Јedan od takvih je Milorad Dodik koji je, među rijetkim, imao čast da se sastane dva puta u četiri mjeseca sa predsjednikom Putinom. Predsjednik Milorad Dodik je lider kojeg izuzetno uvažava i poštuje i administracija i saradnici predsjednika Putina – naglasila je Vulićeva.

Ona je ukazala da, zahvaljujući odnosu Ruske Federacije prema Republici Srpskoj, odnosno odnosu dvojice lidera – Dodika i Putina, srpski narod iz Republike Srpske je siguran, privilegovan i veoma počastvovan.

Foto: rtrs.tv/Ustupljena fotografija

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Prijavljena provala u dva ugostiteljska objekta i kancelariju
Naredni članakDodik za Rusku gazetu: BRIKS je nada za svijet i velika istorijska inicijativa