Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić rekla je da ne iznenađuju reakcije iz Federacije BiH /FBiH/ na Deklaraciju o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda i da je jedini cilj bošnjačkih političara da se riješe Srba sa ovih prostora.

Vulićeva je rekla da to pokazuju istupi određenih međunarodnih organizacija koje, zanemarujući Dejtonski mirovni sporazum, stalno apeluju da Srbi trebaju biti disciplinovani.

“Oni imaju pravo da nas nazivaju genocidašima, da lobiraju da Srbi budu etiketirani, a mi nemamo pravo da donesemo deklaraciju koja je demokratska i dobronamjerna, i koja nikoga ne vrijeđa”, rekla je Vulićeva novinarima u Sarajevu.

Ona je poručila da Srbi treba da budu okupljeni i jedinstveni.

“Sve što predstavnici Republike Srspke govore u zajedničkim institucijama je istinito. Stalno potenciramo to da oni žele građansku BiH, odnosno islamsku u kojoj će sva prava imati samo Bošnjaci”, rekla je Vulićeva, komentarišući namjere predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića da u italijanskom parlamentu isposluje rezoluciju o suverenosti BiH.

Ona je rekla da međunarodna zajednica to podržava i da ćuti.

“A da je to bilo ko od nas uradio, dobili bi sve moguće sankcije svijeta”, rekla je Vulićeva.

Ona je navela da će poslanici iz Republike Srpske okupljeni oko SNSD-a, Demosa i Ujedinjene Srpske podržati prijedlog budžeta BiH za ovu godinu koji će predložiti Ministartsvo finansija i trezora u Savjetu ministara.

Vulićeva je izrazila uvjerenje da će prijedlog budžeta podržati i ministri na sjednici Savjeta ministara.

“Nikada nismo bili remetilački faktor i nikada ništa nismo opstruisali. Nameće se pitanje zašto Bošnjaci blokiraju silna sredstva koja je potrebno raspodijeliti. Tu su sredstva od akciza, od `Elektroprenosa`. Zato niko ne odgovara, a opet nas optužuju”, rekla je Vulićeva.

Foto: rtrs.tv/Ustupljena fotografija

Izvor: SRNA

Prethodni članakŽunić: Izjave Bećirovića njegova lična stvar i problem (VIDEO)
Naredni članakVidović: Zakon o bankama uskladiti sa zakonom o IRB-u