Šef Kluba SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić rekla je da mnogi poslanici nisu pogledali zaključke koje su dostavili poslanici iz Republike Srpske, kao predlagači, već traže svojih pet minuta u medijskom prostoru da obrazlažu zaključke Narodne skupštine.

Vulićeva je istakla da su zaključci koje su predložili poslanici iz Republike Srpske prilagođeni kompletnoj političkoj situaciji u BiH i da su apsolutno dobronamjerni, pravični i u skladu sa Ustavom BiH.

Ona je dodala da je ovo bila prilika da se vidi koliko je poslanicima stalo do BiH i parlamenta.

– Vidimo da zapravo oni staju uz stranu jednog nelegitimnog čovjeka i apsolutno zanemaruju i poništavaju 57 legitimno izabranih ljudi u Parlamentarnoj skupštini – rekla je Vulićeva.

Ona je istakla da je to porazno i kukavički, naglasivši da prvenstveno jedan broj bošnjačkih kolega nema hrabrost da živi onako kako to punim ustima govore – da žele prosperitet budućnosti.

– Oni tu ništa ne žele, oni upravo žele da BiH bude kolonija gdje će biti klimoglavci nekom tamo strancu kao što su sad ovom Kristijanu Šmitu – istakla je Vulićeva.

Ona je istakla da su poslanici iz Republike Srpske pokazali dobru volju i da žele da se poštuje slovo, a ne duh Dejtona.

– Međutim, oni nemaju hrabrosti ni za to – zaključila je Vulićeva.

U toku je hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na kojoj poslanici razmatraju aktuelnu političku situaciju u institucijama BiH. Sjednica je sazvana na prijedlog Kluba poslanika SNSD-a.

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu PS BiH Miroslav Vujičić rekao je ranije da je Narodna skupština Republike Srpske, između ostalog, donijela zaključke i zadužila poslanike iz Srpske da otvore određene procese kroz parlament, odnosno da pokušaju usvojiti Izborni zakon.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: U prva tri mjeseca ove godine bezbjednosna situacija zadovoljavajuća (VIDEO)
Naredni članakVRIJEME: Sutra sunčano i toplije