Bezbjednosna situacija na području koje operativno pokriva Policijska uprava Doboj bila je zadovoljavajuća tokom prtva tri mjeseca ove godine, rečeno je ovo na rednovnoj konferenciji za medije dobojske policije.

Još uvijek traje potraga za dvadesettrogodišnjom kanadaskom državljankom Tanjom Varajić. U Doboj je iz Kanade stigla 25. juna, a nestala je u noćnim časovima 4. jula 2023. godine iz bakinog stana. Od tada se gubi svaki trag kandaskoj državljanki Tanji Varajić. Za deset mjeseci, od kada je Tanja nestala bilo je dojava da je viđena. Međutim nakon policijskih provjera je utvrđeno da nije riječ o Tanji.

Od januara do marta evidentirano je 250 krivičnih djela, a u istom periodu prošle godine 232, a najviše ih je protiv imovine. Smanjen je i broj saobraćajnih nezgoda, u posmatranom periodu evinedirane su 183 saobraćajke u kojima je poginulo 5 lica a najveći krivac nesreća je konzumacija alkohola.

Bilježi se i povećan broj zahtjeva za izdavanje ličnih dokumenata u Službi za upravno-pravne poslove PU Doboj.

Iz PU Doboj još jednom su uputili apel svima koji izvode bilo kakve poljoprivredne radove da preuzmu sve mjere zaštite kako bi se izbjegle neželjene posljedice.

S obzirom da nam prestoji ljepše vrijeme policijski službenici ove Uprave vršiće pojačane kontrole motociklista kao učesnika u saobraćaju.

Foto: rtvdoboj.org

RTV Doboj

Prethodni članakDodik: Ako su muslimani htjeli pomirenje, trebali su da priznaju i srpske žrtve, a ne da ih negiraju
Naredni članakVulić: Bošnjački poslanici podržavaju nelegitimnog stranca