Postupci ambasadora BiH pri Ujedinjenim nacijama Zlatka Lagumdžije su pokazatelj da Bošnjaci ruše BiH. Znamo da je ovako radio i bivši ambasador u Njujorku Sven Alkalaj i to sve vodi ka rušenju BiH, istakao je šef Misije pri UN-u u Ženevi Bojan Vujić.

– Za mene to nije ništa neočekivano. U nekoliko navrata sam već rekao da sve ono što je radila Bisera Turković nastaviće i ministar Elmedin Konaković, da ne sluša Predsjedništvo BiH, koje je zaduženo za vanjsku politiku – poručio je Vujić.

Јasno je poručio da ambasadori BiH iz Republike Srpske nisu dobijali, niti će slušati instrukcije ministra inostranih poslova Elmedina Konakovića.

– Mi koji dolazimo iz Republike Srpske znamo odlično da smo imenovani od Predsjedništva BiH, i da je ono zaduženo za vanjsku politiku. Nikakve instrukcije mi nemamo od Konakovića, a i da imamo ne bi ga poslušali – dodao je Vujić.

Podsjećamo, BiH je među zemljama koje su potpisale zajedničku izjavu kojom se osuđuje rusko sazivanje sjednice Savjeta bezbjednosti UN zbog kritike prenosa oružja Ukrajini.

Foto: rtrs.tv/Ustupljena fotografija

Izvor: RTRS

Prethodni članakKošarac: Marfi umislio da je predsjednik neke stranke u BiH
Naredni članakNešić sa Eftimijadu: Spremnost za nastavak uspješne saradnje sa Grčkom