Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić sastao se danas u Sarajevu sa ambasadorkom Grčke Јoanom Eftimijadu.

Čestitajući ambasadorki Eftimijadu na imenovanju na ovu poziciju ministar Nešić je izrazio spremnost za nastavak uspješne saradnje sa ambasadom Grčke i bezbjednosnim agencijama ove zemlje.

Takođe zahvalio se za podršku Grčke na putu BiH ka evropskim integracijama naglasivši da je ona izuzetno važna za prepoznavanje napretka koji je napravljan u ovoj oblasti i očekivano otvaranje pregovara o članstvu BiH u EU.

S toga je izrazio očekivanje još snažnije podrške Grčke za članstvo BiH u EU do kraja ove decenije što bi doprinijelo i stvaranju bezbjednijeg i stabilnijeg okruženja na cijelom Zapadnom Balkanu.

Tokom sastanka Nešić je upoznao Eftimijadu sa ključnim prioritetima, među kojima je nastavak uspostavljanja saradnje sa bezbjednosnima agencijama EU.

Podsjetio je da je u više nastupa evropskih zvaničnika kao i u relevantnim izvještajima Evropske komisije prepoznata ključna uloga Ministarstva bezbjednosti, naglasivši da se uskoro očekuje otvaranje pregovora o potpisivanju sporazuma sa FRONTEKS-om, kao i jačanje regionalne saradnje u borbi protiv organiziranog kriminala na tzv.balkanskoj ruti.

Obostrano je istaknuta spremnost za jačanje odnosa između dvije prijateljske države i intenziviranje saradnje u bezbjednosnom sektoru, ističe se u saopštenju.

Foto: rtrs.tv/Ustupljena fotografija

Izvor: RTRS

Prethodni članakVujić: Bošnjaci postupcima Lagumdžije ruše BiH
Naredni članakVlada Srpske: Mjesečno 300 KM za borce koji nemaju uslov za penziju