Pismo predsjednika Srbije Aleksandra Vučića pročitano je danas na svečanoj akademiji povodom obilježavanja 9. januara – Dana Republike koji je građanima Srpske i predsjedniku Miloradu Dodiku uputio čestitku.

– U ime građana i u svoje ime od srca čestitam Dan Republike uz iskrene želje za mir, sreću napredak, blagostanje i sigurnost svih građan Srpske – navedeno je u pismu.

Vučić je u svom pismu dodao da se vjerovalo da su teška vremena iza nas ali, Vučić je dodao da se plaši da doba velikih izazova kako za Srbiju tako i za Srpsku tek dolaze.

– Ovo sam rekao jer dobra i srećna vremena ne mogu postojati odvojena za Srbiju i Srpsku, takođe vrijeme izazova za jedne takvo je i za druge – naveo je Vučić u pismu.

Dodao je da se Srbija svih ovih godina ponašala odgovorno i doslovno podržavala Dejtonski sporazum i okvire proistekle iz tog sporazuma.

– Nažalost mnogi koji su učestvovali u donošenju tog okvira pokušavaju da izvrgnu ruglu njegove osnovne postulate i suštinski izbrišu postojanje Republike Srpske sa njenim Ustavom zagarantovanim nadležnostima. Srbija neće mijenjati svoj stav i ostaće privržena slovu Dejtona podržavajući teritorijalni integritet BiH ali i oštro se suprostavljajući ukidanju Srpske – navedeno je u pismu. 

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakOrlić: Srbija uvijek uz Srpsku; Zajednički obilježavamo 9. januar i čuvamo mir (VIDEO)
Naredni članakDodik: 9. januar pripada našoj duši, karakteru i slobodi (VIDEO)