Predsjednik Narodne skupštine Srbije Vladimir Orlić rekao je danas u Banjaluci da srpski narod najbolje zna da mir mora da se čuva kao najveća dragocjenost i da nema ništa važnije od slobode koja se čuva jezikom saradnje, ispruženom rukom i ljubavlju za sebe i svoje.

Orlić je prenio pozdrave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i državnog rukovodstva i u ime građana Srbije čestitao Dan Republike Srpske, poručujući da će Srbija uvijek biti uz Srpsku.

– Posebna je čast stajati na ovom mjestu. Srećan nam svima Dan Republike Srpske. Obilježavamo ga zajednički, a kako bi drugo, iskazujući čast velikanima koji su 9. januara 1992. riješili da zaštite prava naroda koji ovdje živi, da zaštite njegovo pravo sa sačuva svoj mir i slobodu, njegovo pravo na život i postojanje, pravo da ima svoju budućžnost i učinilu su to stvarajući Republiku Srpsku. Iste vrijednosti čuvamo i mi danas – rekao je Orlić na svečanoj akademiji povodom obilježavanja 9. januara – Dana Republike Srpske.

Orlić je istakao da je 9. januar više od dana u kojem se obilježava važan istorijski događaj i predstavlja pitanje identiteta u kojem se stapaju srpski jezik, vjera, kultura, posvećenost Crkvi, tradiciji i najvažnijim vrijednostima – slobodarskom duhu, slozi, jedinstvu i bratskoj ljubavi.

On je rekao da je Srbija svoje opredjeljenje da očuva to jedinstvo potvrdila nebrojeno puta.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakPatrijarh Porfirije: Ne tražimo od drugih da se odreknu sebe, samo hoćemo da zadržimo ono što je naše (VIDEO)
Naredni članakVučić: Srećna vremena ne mogu postojati odvojeno za Srbiju i Srpsku (VIDEO)