Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, povodom najavljenog usvajanja rezolucije o Srebrenici u prištinskom parlamentu, da očekuje nastavak usvajanja te rezolucije i da će se u nekim parlamentima u regionu “nastaviti sa političkim iživljavanjem nad Srbima”.

– Kao što sam najavio kada je bilo usvajanje takve rezolucije u crnogorskom parlamentu da će krenuti poplava takvih rezolucija u većini parlamenata u okruženju, da se svi jasno izjasne da su Srbi počinili genocid i da pokažu svoje opredjeljenje, tobože, za dobrosusjedske odnose, a u stvari da Srbiji zadaju udarac – rekao je Vučić novinarima.

On je naveo da iznenađuje to što je “Podgorica bila revnosnija od Prištine” i da će, nažalost, ostati upisano da je Podgorica pretekla Prištinu po tom pitanju.

– Te rezolucije nastaviće se, vjerujem da možemo da ih izbjegnemo u nekim regionalnim parlamentima i to zbog dobrih prijateljskih odnosa, a u nekima nećemo moći. Oni će nastaviti sa političkim iživljavanjima nad Srbima – rekao je Vučić.

Foto: Instagram

Izvor: SRNA


Prethodni članakSavjet ministara nema nadležnost za kupovinu zgrade UIO
Naredni članakPatrijarh Porfirije: Da se okrenemo podvigu i pokajanju