Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija rekao je da Savjet nema nikakve nadležnosti prema Upravi za indirektno oporezivanje da naredi da prekinu proces javne nabavke zgrade koju su započeli.

Odgovarajući na poslaničko pitanje poslanika PDP-a Branislava Borenovića šta je Savjet ministara učinio da se zaustavi kupovina zgrade za UIO u Banjaluci koja će “umjesto 38 miliona KM, koštati 98,5 miliona KM”, Tegeltija je istakao da ni na koji način Savjet ministara ne može učestvovati u toj proceduri.

– Cijela procedura kupovine bilo kog poslovnog prostora i oko izgradnje bilo kog graničnog prelaza koji se gradi, a u ovom trenutku se grade dva ili tri, i to je u isključivoj nadležnosti UIO i Upravni odbor – rekao je Tegeltija, podsjetivši na istorijat formiranja Uprave i da je SNSD bio opozicija kada je donesena odluka o njenoj organizaciji.

On je istakao da je u tom istorijatu UIO za rukovodioca dobila stranca koji je upravljao UIO i da postoji UO koji je otuđen od bilo koga, a ne da bude u nadležnosti Ministarstva finansija kao što je svuda u svijetu.

Tegeltija je podsjetio da je 2007. godine Uprava raspisala konkurs za ponudu zemljišta za izgradnju zgrade u Banjaluci, a da nije bilo nijedne ponude u tom periodu.

– Mnogo godina nakon toga, UIO je donijela odluku za višegodišnja kapitalna ulaganja – rekao je Tegeltija i napomenuo da je riječ o projektu od više od 130 miliona KM, da još nije završen i da ima još nekoliko prelaza da se grade.

On je naveo da je Savjet ministara 2013. godine potvrdio odluku o višegodišnjim kapitalnim ulaganjima.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakRajilić: Zašto Turkovićeva ne pominje Srbe stradale u Podrinju?
Naredni članakVučić: Političko iživljavanje nad Srbima biće nastavljeno