U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ sutra će biti prtežno sunčano sa temperaturom vazduha do 38, na jugu do 40 stepeni Celzijusovih.

U mnogim predjelima očekuje se tropska noć, minimalna temperatura vazduha će ostati iznad 20 stepeni Celzijusovih tokom cijele noći, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom popodneva i večeri na zapadu se očekuje razvoj oblaka koji će samo ponegdje donijeti kratkotrajnu kišu ili pljusak.

Vjetar će biti slab, jugozapadni u Hercegovini i na jugozapadu, a u ostalim predjelima istočni i sjeveroistočni.

Jutarnja temperatura vazduha biće od 18 do 24, na jugu do 26 stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Danas je bilo sunčano vrijeme, uz umjerenu oblačnost. U Hercegovini su zabilježeni pljuskovi i grmljavina.

Tokom poslijepodneva u zapadnim i ponegdje u istočnim područjima se očekuju lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom.

Temperatura vazduha u 14.00 časova: Bjelašnica 18, Čemerno 26, Kalinovik, Kneževo i Mrakovica 28, Gacko i Sokolac 29, Drinić, Mrkonjić Grad i Neum 30, Šipovo, Bihać i Drvar 31, Novi Grad, Bugojno, Livno i Sanski Most 32, Banjaluka, Bileća, Prijedor, Ribnik, Srbac, Srebrenica, Gradačac, Sarajevo i Tuzla 33, Doboj, Zvornik, Rudo, Trebinje i Foča 34, Višegrad, Bijeljina i Široki Brijeg 35, Zenica 36, te Mostar 38 stepeni Celzijusovih.

Foto: srna.rs

Izvor. SRNA

Prethodni članakGoganović: U BiH nema većih bezbjednosnih izazova
Naredni članakDOBOJ: Kostadinović: Regionu potrebni saobraćajni inženjeri za vazdušni saobraćaj