U Republici Srpskoj i Federaciji BiH od sredine dana očekuje se razvedravanje i više sunčanih perioda, a uveče novo naoblačenje.

Nakon što u jutarnjim časovima padavine prestanu, očekuje se suvo, ali hladno vrijeme. Na jugu će uveče doći do novog naoblačenje uz slabu kišu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Jutarnja temperatura vazduha od minus tri do jedan, na jugu do šest, u višim predjelima od minus pet, a najviša dnevna od jedan do pet, na jugu do 10, u višim predjelima od minus dva stepena Celzijusova.

Duvaće slab do umjeren sjeverni vjetar, zatim promjenljiv.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava pretežno oblačno vrijeme.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Bjelašnica minus 10, Han Pijeska minus pet, Sokolac, Čemerno i Kalinovik minus tri, Kneževo i Mrakovica minus dva, Drinić i Mrkonjić Grad minus jedan, Banjaluka, Prijedor, Srebrenica, Rudo, Šipovo, Bihać, Tuzla, Sarajevo, Sanski Most, Gradačac i Drvar nula, Bijeljina, Doboj, Višegrad, Foča, Novi Grad, Ribnik i Zenica jedan, Gacko i Livno dva, Trebinje pet, Bileća šest, Mostar osam, te Neum decet stepeni Celzijusovih.

Najviše kiše u protekla 24 časa palo je u Gacku 29 litara po metru kvadratnom, na Čemernu 28 litara, u Bileći 22, Trebinju 21, Novom Gradu 13, a u Kalinoviku 12.

U Prijedoru i Bijeljini palo je 10 litara kiše po metru kvadratnom, na Mrakovici osam, u Doboju i Foči sedam, Banjaluci pet, Mrkonjić Gradu i Kneževu četiri, u Rudom tri, te u Han Pijesku, Driniću i Srebrenici dva litra po metru kvadratnom.

Snijeg na Han Pijesku visok je 10 centimetara, na Sokocu sedam, na Mrakovici pet, u Mrkonjić Gradu četiri, tri u Rudom. Dva centimetra snijega pada su u Bijeljini, Banjaluci, Srebrenici, Kalinoviku i na Čemernu, a jedan u Višegradu, Prijedoru i Šipovu. 

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakPUTEVI: Poledica i zasniježen kolovoz u višim predjelima
Naredni članakU Srpskoj rođeno 28 beba; U Doboju na svijet došlo dvoje mališana