Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvija po mokrim i klizavim kolovozima, a u višim predjelima i preko prevoja ima poledice i kolovoz je mjestimično zasniježen, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske.

Odroni su učestali, posebno na putnim pravcima Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf i Bugojno-Kupres.

Na magistralnom putu Rača-Bijeljina u rejonu Balatuna, zbog radova, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom. Na istom putnom pravcu, zbog oštećenja kolovoza i povećane frekvencije teretnih vozila, neophodna je oprezna vožnja. U toku su radovi na putnom pravcu Gradiška-Nova Topola-Klašnice.

Saobraćaj je zbog odrona potpuno obustavljen na regionalnom putu dionica Vodice-Gornji Podgradci.

Zbog radova i miniranja na kamenolomu “Grapska-Kostajnica” u Kostajnici kod Doboja dolazi do povremene obustave saobraćaja na dionici regionalnog puta Doboj-Modriča.

Izmjene u saobraćaju zbog klizišta su na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, kao i regionalnom putu Stari Ugljevik-Glavičice.

U FBiH u toku su radovi na magistralnim putevima Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most, a na mjestima radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog sanacije prelaza na magistralnom putu Živinice- Šićki Brod u mjestu LJubače, saobraća se obilazncom u neposrednoj blizini.

Na magistralnom putu Livno-Šuica česti su izlasci divljih konja na put.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakDogodilo se na današnji datum, 16. januar
Naredni članakVRIJEME: Danas hladnije i suvo uz razvedravanje