Okupljanje članova SDP-a BiH radi obilježavanja dana ZAVNOBiH-a samo je nastavak pritisaka koji datiraju od završetka prethodnog rata, a tek se očekuju pritisci povodom predstojećeg praznika u Srpskoj 9. januara, izjavio je Dragan Vrhovac, predsjednik Saveza udruženja ratnih vojnih invalida Srpske.

Vrhovac je gostujući u našem Јutarnjem programu naglasio da je okupljanje članova SDP-a BiH u Banjaluci, osim što im je bila namjera da izazovu provokaciju, u jednu ruku nejasno jer, kako je rekao, “Bošnjaci nikada nisu pridavali veliku pažnju obilježavanju ZAVNOBiH-a”.

– Oni su se sad pred obilježavanje 9. januara sjetili da obilježe ZAVNOBiH. Na žalost, u nekim gradovima Srpske su ga i obilježili. Istovremeno, kada Srbi idu u Federaciju BiH da obilježe svoje praznike i zapale svijeće svojim poginulim, doživljavaju nezapamćene provokacije. Daću primjer Dobrovoljačke ulice u Sarajevu gdje mi u sasvim drugoj ulici odajemo počast uz policijsko obezbjeđenje – kaže Vrhovac.

Zbog toga je, ističe, stav ratnih vojnih invalida iz Srpske da će uvijek biti tu da se spriječe ovakve vrste provokacija u srpskim gradovima.

– Ako bude trebalo, a trebaće, mi ćemo izvršiti okupljanja i spriječićemo takve vrste obilježavanja kao što to u FBiH oni čine nama – istakao je Vrhovac.

Naglasio je da srpski narod mora sačuvati Republiku Srpsku jer je ugrožena, da bude jedinstven i da čuva institucije vlasti.

– Ako Republika Srpska nestane ili ako joj se umanje njena prava, proći ćemo kao Srbi iz Krajine koji su raseljeni i protjerani širom svijeta – poručio je Vrhovac.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakServisna informacija Policijske uprave Doboj za dan 27.11.2023. godine
Naredni članakOpasan pesticid nađen u mandarinama iz Hrvatske koje su završile na tržištu u BiH