BANJALUKA – Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija po vlažnim ili mokrim kolovozima, a na području Mrkonjić Grada, Brčkog, Bijeljine, Zvornika i Foče vidljivost je mjestimično smanjena zbog magle.

U višim planinskim predjelima i preko prevoja, zbog niskih jutarnje temperature, moguća je poledica, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.  Na dionici magistralnog puta Banjaluka-Prnjavor u mjestu Hrvaćani, na ukrštanju magistralnog puta sa auto-putem u zoni vijadukta “Crkvište”, saobraćaj je, zbog izgradnje auto-puta, preusmjeren na privremenu obilaznicu koja se nalazi u neposrednoj blizini.

Zbog sanacije potpuno je obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice (ulice 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini).

Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a teretna vozila prolaze isključivo obilaznicom.

U toku su radovi na magistralnom putu M-14.1, dionica Lončari-granica Republika Srpska – Brčko distrikt – Brčko jedan i granica Republika Srpska – Brčko distrikt  – Brčko dva – Donja Bukovica, zbog čega je saobraćaj preusmjeren na obilazni put sa desne strane iz pravca Brčkog.

Zbog izgradnje vodovoda u naselju Šnjegotina u opštini Čelinac izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na regionalnom putu Ukrina-Klupe.

Jednom trakom saobraćaj se odvija i na regionalnom putu Obudovac dva-Lončari.

Na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do vozila saobraćaju jednom trakom zbog izgradnje novog mosta preko rijeke Zovidolke.

Zbog aktiviranih klizišta vozila saobraćaju jednom trakom na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača, dok se usporeno saobraća na magistralnom putu Banjaluka-Jajce na lokalitetu Srpskih Toplica.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila i dalje je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH – Crna Gora (Šćepan Polje), zabranjeno je saobraćanje za vozila teža od 16 tona.

U Federaciji BiH magla ovoga jutra smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, a posebno se izdvaja dionica auto-puta A-1 Sarajevo sjever-Kakanj, te putni pravci Olovo-Tuzla-Orašje, Kobiljača-Kiseljak-Kaonik, Lašva-Vitez-Novi Travnik i Drvar-Bosansko Grahovo.

Zbog aktivnog klizišta na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica na lokalitetu Ban Brdo, saobraća se preticajnom trakom. U funkciji je jedna kolovozna traka na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar zbog urušavanja potpornog zida.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

(Nezavisne)

Prethodni članakPoreska uprava RS daje pet miliona KM za informatičke usluge
Naredni članakDanas promjenljivo oblačno