Premijer Republike Srpske Radovan Višković poručio je danas da će Vlada nastaviti da pomaže gradove i opštine u Republici Srpskoj, kao i razvojne projekte od značaje za stanovnike svih lokalnih zajednica, kao i da u budžetu za narednu godinu ostaje 3,3 miliona KM za nerazvijene i izrazito nerazvijene opštine.

– Svake godine dajemo daleko više sredstava nego što je budžetom predviđeno. Projekti iz takvih opština su nam uvijek prioritet – rekao je Višković novinarima u Banjaluci gdje je prisustvovao sjednici Predsjedništva Saveza opština i gradova Republike Srpske.

Naveo je da nije opravdano nezadovoljstvo pojedinih lokalnih zajednica u vezi sa raspodjelom sredstava od povrata PDV-a i slično, jer lokalne zajednice dobijaju sredstva i mimo predviđenih u slučajevima prirodnih katastrofa ili kandidovanja određenih projekata.

– Tek sada smo došli u poziciju da putem dugoročnog kredita kod Svjetske banke obezbijedimo dovoljno sredstava da izmirimo sve obaveze zdravstvenog sektora da bi bio na trezoru. Nadam se da će to biti u prvom tromjesječju iduće godine. Svi domovi zdravlja idu na budžete lokalnih zajednica, a bolnice ostaju na nivou Republike – rekao je Višković.

Sjednici Predsjedništva Saveza opština i gradova prisustvovale su i ministar finansija Zora Vidović i ministar uprave i lokalne samouprave Senka Јujić. 

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakTri poslanička pitanja Vulićeve o pravilima Suda i ponašanju Sudske policije
Naredni članakVulić: Rijaliti sa Isakom se nastavlja