Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković primio je danas, u Banjaluci, ambasadora Narodne Republike Kine u BiH Đi Pinga u oproštajnu posjetu.

Višković se zahvalio Pingu na dosadašnjoj saradnji, istakavši da je ona u ovom trenutku na najvišem nivou.

– Za vrijeme Vašeg mandata, značajno smo unaprijedili našu saradnju i trasirali put za dalje projekte u narednom periodu – naglasio je  Višković.

Takođe, današnji sastanak bio je prilika da se sagledaju rezultati protekle saradnje između Republike Srpske i kineskih partnera, koja je do sada bila veoma uspješna.

Posebno su istaknuti projekti iz oblasti putne infrastrukture, energetike, zdravstva, obrazovanja i kulture.

Sagovornici su se saglasili da pored ovih oblasti postoji mogućnost za razvoj i u drugim oblastima, kao što su poljoprivreda i digitalizacija, te su izrazili spremnost da se uspješna saradnja nastavi i u narednom periodu.

Ping je istakao da je tokom njegovog mandata saradnja sa institucijama Republike Srpske bila na visokom nivou i uvjeren je da će Narodna Republika Kina i Republika Srpska i u budućnosti nastaviti da njeguju prijateljske odnose.

Ovom prilikom, predsjednik Vlade Republike Srpske poželio je ambasadoru Narodne Republike Kine u BiH Đi Pingu puno uspjeha u budućoj profesionalnoj karijeri, saopšteno je iz Vlade Srpske.

Foto: Screenshot/rtrs.tv/Ustupljena fotografija

Izvor: RTRS

Prethodni članakFond solidarnosti: Podrška od 4 miliona KM za prevazilaženje posljedica izazvanih afričkom kugom
Naredni članakIDDEEA predstavila mogućnost aktiviranja digitalnog identiteta