Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković smatra da je važno da se i dalje nastave razgovori o iznosu najniže plate, te da bi najbolje rješenje bio dogovor između poslodavaca i sindikata.

Nakon sastanka u Banjaluci sa predstavnicima Privredne komore Republike Srpske, koje je predvodio predsjednik Pero Ćorić, Višković je rekao da je Vlada spremna podržati njihov zajednički dogovor.

– Trenutno se stanje analizira i na osnovu dobijenih parametara će se i postupati – istakao je Višković.

Višković je ponovio da je ključni segment ovog procesa dogovor između socijalnih partnera, kao i da će Vlada Republike Srpske i dalje pratiti stanje u okruženju, kada je ova tematika u pitanju, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Predstavnici Privredne komore Republike Srpske su izrazili zahvalnost Vladi što je spremna da razgovara o ovoj temi, kao i na razumijevanju koje je potrebno u ovom procesu.

Oni su se saglasili da je važno nastaviti razgovore o ovoj temi, te na osnovu sprovedenih analiza i zajedničkih dogovora pronaći najbolje rješenje kada je u pitanju iznos najniže plate u Republici Srpskoj.

Sastanku su prisustvovali i ministar finansija Zora Vidović i ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojin Mitrović.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakKlokić: Vlada posvećena evropskim integracijama uz dosljednu primjenu mehanizma koordinacije
Naredni članakDodik: Sve što Šmit radi je nakaradno (VIDEO)