BANJALUKA – U Republici Srpskoj i Federaciji BiH povoljni su uslovi za vožnju na većini puteva, a na graničnim prelazima zadržavanja ovoga jutra nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova koji će se izvoditi na području Hrvatske, na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor na Uni danas od 8.00 do 16.00 časova vozila će biti propuštana naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Sutra od 9.00 do 16.00 časova biće potpuno obustavljen saobraćaj, a u srijedu 11. aprila, od 8.00 do 16.00 časova saobraćaj će se odvijati naizmjenično jednom trakom.

Na dionici magistralnog puta Klašnice-Prnjavor u mjestu Hrvaćani, na ukrštanju magistralnog puta sa auto-putem u zoni vijadukta Crkvište, zbog izgradnje auto-puta obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor i na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva, sekcija “Prnjavorska petlja”, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj.

Zbog sanacionih radova, saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice u ulicama 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini.

Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

U toku su radovi na dionici magistralnog puta Lončari-granica Republike Srpske – Brčko distrikta (Brčko jedan) i granica Republike Srpske – Brčko distrikta (Brčko dva-Donja Bukovica), zbog čega je saobraćaj preusmjeren na obilazni put sa desne strane iz prvca Brčkog.

Zbog aktiviranih klizišta jednom trakom naizmjenično saobraća se na magistralnom putu Mrkonjić Grad-Ključ u mjestu Dragoraj, dok se saobraćaj odvija usporeno na magistralnom putu Banjaluka-Jajce, na lokalitetu Srpskih Toplica.

Na regionalnom putu Karan-Novi Grad, u mjestu Rakovac, saobraćaj je potpuno obustavljen zbog aktiviranog klizišta.

Na dionici regionalnog puta Lopare – Mačkovac – Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, saobraćaj se odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila jednom trakom.

Zbog aktiviranih klizišta saobraćaj se odvija naizmjenično jednom kolovoznom trakom i na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, na dionici Ukrina-Gornja Vijaka i na putu Bratunac-Drinjača.

Jednom trakom naizmjeničnim propuštanjem vozila saobraćaj se odvija na dionici regionalnog puta Obudovac dva-Lončari.

U toku je izgradnja mosta preko rijeke Zovidolke na regionalnom putu Nevesinje – Berkovići u mjestu Zovi Do.

Saobraćaj se odvija jednosmjerno preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini i regulisan je privremenom signalizacijim.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH – Crne Gore (Šćepan Polje) zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Zbog praznika Vaskrsa na području Republike Srpske do ponoći je zabranjen prevoz eksplozivnih materija.

Na području FBiH pojačan je intenzitet saobraćaja u blizini većih gradskih centara, a učestali su i odroni na brojnim dionicama, posebno na putevima Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Donji Vakuf-Jajce, Bugojno-Novi Travnik.

Zbog urušavanja potpornog zida jednom trakom saobraća se na magistralnom putu Drvar-Resanovci, kao i na regionalnom putu Drvar-Martin Brod zbog većeg odrona.

Na dionici auto-puta Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Radovi na sanaciji klizišta izvode se i na lokalitetu Treševine, na dionici auto-puta Sarajevo sjever-Sarajevo zapad zbog čega je saobraćaj na ovom lokalitetu usporen.

(Nezavisne)

Prethodni članakNaoblačenje i slaba kiša krajem dana
Naredni članakDOJAVA O BOMBI: U Doboju prekinut koncert Ace Lukasa