Građani BiH uskoro će imati priliku da kroz naplatne rampe na auto-putevima u regionu prolaze bez čekanja, saopštili su danas iz Ministarstva komunikacija i transporta u Savjetu ministara.

Iz Ministarstva navode da to slijedi nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu putarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske prolaze kroz naplatne rampe na auto-putevima bez čekanja.

To znači da će svi koji imaju TAG uređaj BiH moći bez čekanja da prolaze kroz rampe na autoputevima u Srbiji i obrnuto. To će naročito biti značajno u turističkoj sezoni kada se duže čeka na naplatnim stanicama.

Vršioci dužnosti direktora “Autoputeva Republike Srpske” Nedeljko Ćorić, “Puteva Srbije” Zoran Drobnjak i “Autocesta FBiH” Denis Lasić potpisaće sutra u Beogradu memorandum o poslovnoj saradnji koji će biti dodatni korak ka usklađivanju sistema elektronske naplate putarine tri strane.

– Očekujemo u narednom periodu potpisivanje memoranduma o zajedničkoj naplati putarine javnih kompanija iz BiH sa kompanijama iz Hrvatske kako bi se do kraja godine i praktično uvezali sistemi naplate i time olakšao promet putnika i robe između zemalja regiona – naglasio je Edin Forto, ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara.

Foto: srna.rs

Izvor: RTRS

Prethodni članakVRIJEME: Sutra umjereno do pretežno oblačno, kiša od sredine dana
Naredni članakStevandić: Šmit da uzme prvi avion i vrati se u Njemačku (VIDEO)