Konkurs za upis studenata u akademskoj 2024/2025. godini na Univerzitetu u Banjaluci biće objavljen 12. juna, dok su prijemni ispiti zakazani 1. jula, saopšteno je iz ovog univerziteta.

Budući brucoši banjalučkog Univerziteta prijave za polaganje prijemnih ispita mogu predati od 24. do 28. juna, a od ove godine to se može učiniti i elektronski.

“Kandidati koji uspješno polože prijemni ispit, te ostvare pravo upisa mogu se upisati od 8. do 12. jula “, navodi se u saopštenju.

Drugi upisni rok organizovaće članice Univerziteta u Banjaluci koje u prvom roku ne upišu planirani broj studenata, te će konkurs za upis u drugom roku biti objavljen 14. avgusta, dok će se prijave za polaganje prijemnih ispita moći predati od 26. do 30. avgusta.

Akademskim kalendarom predviđeno je da se prijemni ispiti u drugom roku polažu 2. septembra, dok je upis primljenih kandidata od 9. do 13. septembra 2024. godine.

Sve detaljnije informacije o upisu biće poznate u tekstu konkursa koji će biti objavljen na internetskoj stranici Univerziteta i svih fakulteta/Akademije, kao i u dnevnim novinama.

Univerzitet u Banjaluci osnovan je 7. novembra 1975. godine, vodeća je visokoškolska naučno-obrazovna institucija u Republici Srpskoj i drugi po veličini univerzitet u BiH.

Univerzitet postiže evropske standarde i doprinosi ukupnom razvoju znanja, a kroz nauku, istraživanje, internacionalizaciju i inovacije unapređuje nastavni proces i podstiče ekonomski razvoj društva.

Banjalučki Univerzitet u svom sastavu danas ima 16 fakulteta, Akademiju umjetnosti i Institut za genetičke resurse. Nastava se izvodi po bolonjskim principima i to na 66 studijskih programa prvog ciklusa studija, 67 studijskih programa drugog i 14 studijskih programa trećeg ciklusa studija.

Foto: srna.rs

Izvor. SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Sankcionisano 167 vozača zbog nepropisnog parkiranja
Naredni članakKošarac: Saradnja da, članstvo ne; Srpska neće u NATO