Uzurpator Šmit nema nikakve veze sa evropskim putem BiH, a sve manje ima veze i sa zdravim razumom dok sebi daje za pravo da na bezbjednosnoj konferenciji u Minhenu priča o evroatlantskim integracijama kao ključnom pitanju za budućnost BiH, rekao je zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac.

– Kad me već vuče za jezik, ključno je da Šmit ostane u Minhenu!!! Neka se ne vraća, ovdje ionako nije dobrodošao. Priča o NATO integracijama BiH staje u sljedeće – saradnja da, članstvo NE. Srpska neće u NATO. Evidentno je da dio zapadnih zemalja pokušava da BiH, kao i pojedine zemlje, uvuče u okrilje NATO-a, prvenstveno zbog ukrajinske krize. Dakle, njihova politika nisu samo EU, već i NATO integracije i to nam konstantno pokušavaju staviti na dnevni red – napisao je Košarac na Instagramu.

oriste svaku moguću priliku, kaže Košarac, da nametnu lažni narativ da je BiH za NATO.

– Onaj nesrećnik Šmit samo je dio mozaika. Prethodno smo imali O’Brajena, visoku delegaciju NATO-a i druge. Naravno, sliku će upotpuniti sarajevski izvođači zapadne zamisli poput Konakovića i Bećirovića, koji kao papagaji ponavljaju mantru o NATO integracijama – ističe Košarac.

Smatra da je cve to dio osmišljenog i režiranog pritiska na institucije Srpske i njene predstavnike da prihvate članstvo u Sjevernoatlantskom savezu.

– Vidljiva je njihova namjera da uruše unutrašnji dogovor i kreiraju ambijent kako bi došlo do dramatičnih problema u BiH. Lažni visoki predstavnik Šmit ekspozitura je politike koja ne želi domaći dogovor legitimno izabranih predstavnika tri konstitutivna naroda u BiH, već vladavinu zapadnog faktora uz puno podaništvo i pokornost. Šmit je samo produžena ruka politike miješanja stranaca u unutrašnja pitanja u BiH, uz podršku sarajevskih pokusnih kunića – ističe Košarac.

Poručuje da “to u Srpskoj neće proći! Gospodo, ne miješajte babe i žabe!”.

– Srpska je partner za EU put i integralnu implementaciju 14 ključnih prioriteta. Što se tiče NATO-a, Narodna skupština Srpske dala je odgovor na to – vojna neutralnost. Naš imperativ je provođenje odluka Narodne skupštine i zaštita interesa Srpske – poručio je Košarac.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakUNIBL: Prijemni ispiti 1. jula
Naredni članakSrpska dio novog multipolarnog svijeta, uz zemlje sa kojima gradi partnerstvo