Direktor Uprave za indirektno oporezivanje BiH Zoran Tegeltija izjavio je, povodom 20 godina rada ove uprave, da je to jedna od najvećih i najznačajnijih institucija u BiH, koja u ovoj godini bilježi rekordne rezultate, te da je potrebno i dalje raditi na njenom tehničkom i materijalnom opremanju.

– U ovoj godini biće ostvareni prihodi veći od 10,6 milijardi KM, što je za oko 700 miliona KM više u odnosu na prethodnu godinu. Moramo raditi na većem broju visokoobrazovanih radnika, sa specijalističkim zvanjima. Potrebna je bolja tehnička i materijalna opremljenost UIO. To je ono što možemo očekivati i tražiti – istakao je Tegeltija.

Svečanom prijemu u Muzeju savremene umjetnosti u Banjaluci, čiji je domaćin direktor UIO BiH Zoran Tegeltija, prisustvovala je i srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, poslanici Narodne skupštine i Parlamentarne skupštine BiH, predstavnici institucija, lokalnih zajednica i preduzeća.

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović uputila je čestitke Upravi za indirektno oporezivanje BiH povodom 20 godina rada, a direktoru Zoranu Tegeltiji i zaposlenima izrazila zahvalnost za predan rad.

– Naša očekivanja su da ova, kao i sve druge službe rade na profesionalnom unapređivanju, da budu efikasniji i bolji u radu. Da ostvare tijesnu saradnju sa svim nivoima vlasti, odnosno budžetima u okviru BiH”, rekla je Cvijanović.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić ocijenio je da je dobro što Uprava za indirektno oporezivanje ima direktora iz Republike Srpske, te izrazio nadu da će ova institucija i dalje funkcionisati bez blokada.

– Nadam se neće biti nikakve štete ni za jedan narod niti entitet i da će se sredstva raspoređivati prema regulisanim pravilima – rekao je Stevandić.

On je ocijenio da je pozitivno što je na početku mandata direktora UIO Zorana Tegeltije spaseno 10.000 radnih mjesta usvajanjem odluke o pomjeranju granice za ulazak u PDV sistem.

– Prag za PDV se pomjerio sa 50.000 na 100.000 KM, što će mnogima koji imaju male obrte omogućiti da isplaćuju plate, da ne sele u garaže i ulaze u sivu zonu. Nadam se da će biti još dobrih rješenja u mandatu Tegeltije – istakao je Stevandić.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakCvijanović za Radio Srpske: Ustavni sud BiH jedna od poluga za centralizaciju BiH
Naredni članakSenat okuplja ljude ljude koji mogu dati doprinos Srpskoj