U Republici Srpskoj u svim školama u drugom polugodištu redovno je snabdijevanje toplotnom energijom, a saniran je kvar u “Eko toplanama” zbog kojeg u banjalučkoj Osnovnoj školi “Branko Radičević” nije bilo grijanja, rečeno je u Ministarstvu prosvjete i kulture Srpske.

Iz Ministarstva su podsjetili da je na sastanku sa predsjednicima aktiva direktora osnovnih i srednjih škola, 19. januara, konstatovano da su sve školske ustanove spremne za početak nastave u drugom polugodištu, što podrazumijeva i redovno snabdijevanje toplotnom energijom.

Iz ovog ministarstva su naveli da su upoznati da zbog kvara u “Eko toplanama” Banjaluka u Osnovnoj školi “Branko Radičević” nije bilo grijanja.

– Nadležni su otklonili kvar i uspostavljeno je redovno snabdijevanje grijanjem u ovoj školi – dodali su iz Ministarstva prosvjete i kulture Srpske za Srnu.

Iz “Eko toplana” u ponedjeljak, 22. januara, su naveli da je, zbog kvara na magistralnom vrelovodu, bila obustavljena isporuka toplotne energije korisnicima u tri banjalučka naselja i da su interventni timovi na terenu kako bi što prije bio uspostavljen uredan režim isporuke.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakU Trebinju prošireni Kolegijum ministra unutrašnjih poslova Srpske
Naredni članakPravobranilaštvu dostavljeno izjašnjenje o žalbi u vezi sa nazivom jezika bošnjačkog naroda