U subotu će biti održan Glavni odbor Srpske demokratske stranke i tada će biti poznato ko su kandidati SDS-a za najviše pozicije za oktobarske izbore, najavio je lider ove stranke Vukota Govedarica.

Govedarica je u izjavi za N1 kazao da su i dalje tri kandidata u igri. Osim Govedarice kao predsjednika stranke, tu su i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BIH Mirko Šarović, te gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Na pitanje N1 da li je on lično bliži kandidaturi za Predsjednika RS ili člana Predsjedništva BIH, Govedarica odgovara:

”Ja nemam pravo da razmišljam o svojim ličnima ambicijama, kao što o ličnim ambicijama nema pravo da govori niko od naših potencijalnih kandidata. U SDS-u je opštepoznata stvar postoji jedna demokratska klima, za razliku od drugih političkih organizacija i ponosan sam što je takva atmosfera u našem taboru. 24. februara u subotu će Glavni odbor da zasijeda, da razgovara ko su ljudi koji treba da ponesu teret izbora kada su u pitanju pojedinačne funkcije. Mi obavljamo konsultacije, postoje tri kandidata, namjera je da u dogovoru postignemo ime zajedničkog kandidata I da s jednim imenom izađemo pred Glavni odbor”, rekao je Govedarica.

U SDS-u tvrde da je klima unutar Saveza za promjene odlična, te da se zajednički kandidati ne dovode u pitanje. Lider NDP-a Dragan Čavić za N1 je rekao da očekuje da se Savez oglasi i o drugim potencijalnim nosiocima funkcija.

“Ne samo da predstavimo ko su kandidati za Predsjednika RS I člana Predsjedništva BIH nego i za ključne pozicije uključujući i potencijalne ministre i da svako obrazlaže politiku koju će voditi i da onda iza nje i stoji”, kazao je Čavić.

Da je Ivanić po vama bolji kandidat za člana Predsjedništva ili za Predsjednika RS?

”Ima kapacitet i za jedno i za drugo. Možda griješim, ali mislim da je bolji za predsjednika RS, s obzirom na druge potencijalne protivkandidate.”

Ranije je PDP rekao da je aktuelni član BH Predsjedništva i počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić njihov kandidat za jednu od dvije direktno birane najviše funkcije.

Izvor: N1

Prethodni članakDanas nastavak suđenja Mahmuljinu za zločine nad Srbima
Naredni članakPrve fotografije: Novi Peugeot 508 pokazao lice