U sklopu projekta „Obojimo note“ koji realizuje udruženje „Vizija“ a koji je podržan od strane USAID-ovog projekta PRO-Budućnost  u OŠ „Vuk Stefanović Karadžić“ održana je radionica pod nazivom „Da vam ispričam svoju priču“. Radionici su prisustvovale  učenice od šestog do devetog razreda koje su inače članice hora u ovoj školi.

Svoju priču i iskustvo kroz projekat PRO-Budućnost ispričao je i jedan od najvećih PRO-Budućnost aktivista i član radne grupe iz Tešnja Idham Kruško koji je rekao da čovjek po prirodi nije stvoren da mrzi a najveći neprijatelj za stvaranje predrasuda jeste neznanje o nekome ili nečemu. “Mladi se moraju povezivati, razmjenjivati iskustva i znanja te razvijati zdrave dijaloge. To je minimum odgovornosti prema našoj budućnosti”, istakao je Idham Kruško.

Svoju priču ispričao je i diplomirani politikolog Aleksandar Goganović koji je u projektu PRO-Budućnost već četiri godine. „Najveća vrijednost projekta PRO-Budućnost je što ovaj projekat pruža priliku mladima da upoznaju svoje vršnjake širom zemlje, da proputuju i izgrade sebe kao bolje i kvalitetnije osobe koje će se sutra odgovorno ponašati prema društvu u kojem žive“, istakao je Aleksandar Goganović, član radne grupe projekta PRO-Budućnost ispred Grada Doboja iz reda mladih koji se ovom prilikom zahvalio i USAID-u, CRS-u i Gradskoj upravi Grada Doboja na čelu sa gradonačelnikom Obrenom Petrovićem koji je prepoznao istinsku vrijednost ovog projekta i nesebično ga podržao.

„Kroz projekat PRO-Budućnost uspjeli smo obezbjediti haljine za učenice OŠ „Vuk Stefanović Karadžić“ koje su članice hora. Tema radionice bila je „Da vam ispričam svoju priču“ kako bismo mladima prezentovali mogućnosti koje im pruža PRO-Budućnost i da iskoriste svoju šansu da se na zabavan i interesantan način dograđaju. Projekat PRO-Budućnost se nastavlja i sigurno da ćemo u Doboju organizovati još mnogo sličnih aktivnosti, sve u cilju izgradnje povjerenja, razumjevanja i odgovornosti za budućnost“, istakla je Zorica Davidović iz udruženja „Vizijai dodala da njeno udruženje već priprema nove projekte.

Projekat  “Obojimo note” je podržan od strane USAID-ovog projekta PROBudućnost koji implementira Catholic Relief Services, u saradnji sa Caritasom Bosne i Hercegovine, Forumom građanaTuzle, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Međureligijskim vijećem u Bosni i Hercegovini.

RTV Doboj

Prethodni članakMalo čudo iz Rusije: Prelijepa Alina oborila svjetski rekord
Naredni članakPoskupljuje gradski prevoz