Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske danas je nastavljena razmatranjem preostale tačke dnevnog reda – interpelacije za razmatranje politike upravljanja javnim preduzećima u Srpskoj, na prijedlog poslanika opozicije.

U ovoj interpelaciji navedeno je da je situacija u javnim preduzećima u Republici Srpskoj lošija nego ikad, te da mnoga od tih preduzeća završavaju u stečaju, nesposobna da izvršavaju osnovne funkcije, kao i da servisiraju tekuće obaveze prema radnicima, Republici Srpskoj i njenim fondovima, kao i ostalim povjeriocima.

Tokom jučerašnjeg zasjedanja razmotrena je interpelacija za razmatranje politika u oblasti zdravstvenog i penzionog sistema.

Nakon ove sjednice trebalo bi da počne nova sjednica Narodne skupštine sa 15 tačaka dnevnog reda.

Poslanici bi, po hitnom postupku, trebalo da razmatraju Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o republičkoj upravi, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju.

Na predloženom dnevnom redu su Prijedlog programa rada Narodne skupštine Republike Srpske za ovu godinu, Prijedlog zakona o posebnom Registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, te Prijedlog zakona o rokovima izmirenja novčanih obaveza u poslovnim transakcijama.

(Srna)

Prethodni članakDOBOJ: Izložba fotografija “Sinagoge u Vojvodini kojih više nema”
Naredni članakO povećanju plata vojnicima OSBiH