Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija primio je danas u Sarajevu u oproštajnu posjetu šefa Diplomatske kancelarije Kraljevine Belgije u BiH Vilijama Aselborna, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Na sastanku je razgovarano o političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH, sa osvrtom na aktivnosti koje svi nivoi vlasti u BiH, u skladu sa nadležnostima, provode sa ciljem ekonomskog oporavka i otklanjanja negativnih posljedica uzrokovanih pandemijom virusa korona.

Tegeltija je i ovom prilikom istakao opredijeljenost Savjeta ministara i institucija u BiH evropskom putu, uz puno uvažavanje ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti i poštivanje Dejtonskog sporazuma, te izrazio žaljenje zbog nespremnosti EU da u potpunosti integriše Zapadni Balkan u evropsku zajednicu, navodi se u saopštenju.

Tokom sastanka, zajednički je konstatovano da su bilateralni odnosi BiH i Belgije dobri i bez otvorenih pitanja, naglasivši da je potrebno ojačati ekonomsku saradnju, povezujući privrednike dviju zemalja, kao i promovišući mogućnosti investiranja u BiH.

Tegeltija je ovom prilikom je zamolio šefa Diplomatske kancelarije Kraljevine Belgije u BiH da premijeru Belgije Aleksanderu de Krou i građanima Belgije prenese izraze dubokog saosjećanja zbog velikog broja stradalih u katastrofalnim poplavama koje su zadesile ovu zemlju i žaljenje što u takvim okolnostima obilježavaju nacionalni praznik.

Foto: Screenshot/rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakCvijanović: Jednak tretman za sve žrtve rata
Naredni članakStiglo gotovo 13.000 doza Fajzer vakcina