Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić rekao je da je veoma važno učešće delegacije Srpske, predvođene predsjednikom Miloradom Dodikom, na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu i da to potvrđuje vidljivost Srpske na međunarodnom planu.

Šulić je istakao da sastanci predsjednika Srpske sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i ostalim svjetskim liderima potvrđuju da je Republika Srpska vidljiva na međunarodnoj sceni i da se njen glas čuje.

– Važno je da Republika Srpska nastavi sa politikom koju je predsjednik Srpske zacrtao, a to je da bude vidljiva u novim geopolitičkim tokovima. Dodik je Republiku Srpsku uspio pozicionirati na način da bude važan sudionik na važnim događajima u svijetu – rekao je Šulić.

On je istakao da Republika Srpska nije izlovana na međunarodnom planu i da je to priča koju plasiraju iz Federacije BiH kako bi zaustavili projkte i ekonomski razvoj Srpske.

– Zahvaljujući toj “izolovanoj” Republici Srpskoj, građani Sarajeva i FBiH plaćaju najeftiniji gas u Evropi i to zato što mi imamo dobre odnose sa Ruskom Federacijom – naglasio je Šulić.

On je naveo da Republika Srpska bilježi rekordan broj zaposlenih i da realizuje uspješne projkte, uprkos brojnim opstrukcijama.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakOdbor za ustavna pitanja NSRS – odgovor na ocjenu ustavnosti
Naredni članakKošarac: Istina je na našoj strani