Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac izjavio je da Republika Srpska cijeni podršku Rusije na međunarodnoj sceni i spremnost Moskve da se odupre Zapadu, koji lažnim tumačenjem događaja u Srebrenici 1995. godine pokušava da označi cijeli srpski narod kao genocidan.

– Istina je na našoj strani. Moramo zajedno da branimo istinu i spriječimo istorijski revizionizam – rekao je za Rusku gazetu Košarac, koji je doputovao u Rusku Federaciju radi učešća na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu.

Košarac je ukazao na važnost zajedničkog rusko-srpskog suprotstavljanja rastućem falsifikovanju istorije.

– Želim da zahvalim rukovodstvu i narodu Ruske Federacije na majskom glasanju predstavnika Rusije u Generalnoj skupštini UN protiv rezolucije o događajima u Srebrenici 1995. godine – rekao je Košarac.

On je istakao da su ovu rezoluciju inicirali Bošnjaci i da je stavljena na glasanje bez odobrenja Predsjedništva BiH, gdje nikada nije mogla biti odobrena u ovom obliku.

– Podsjećam da je Velika Britanija 2015. godine već pokušala da progura sličan dokument u Savjetu bezbjednosti UN. Tada je Rusija, glasom ambasadora Vitalija Čurkina, rekla svoje čvrsto “ne” – rekao je Košarac.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakŠulić: Srpska vidljiva na međunarodnom planu (VIDEO)
Naredni članakMastilović: Dužni smo da se odupremo falsifikovanju istorije