Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić razgovarao je danas u Banjaluci sa predstavnicima javnih kuhinja u Republici Srpskoj.

Tema sastanka bila je analiza realizacije zaključaka Vlade Srpske, kroz koje je u prethodnom periodu pružena značajna materijalna i finansijska pomoć radu javnih kuhinja u Srpskoj, te potrebe ovih ustanova za nesmetan rad u narednom periodu.

Na sastanku je dogovoreno da predstavnici javnih kuhinja Ministarstvu trgovine i turizma Srpske u narednih nekoliko dana dostave informacije o pojedinačnim potrebama javnih kuhinja za naredni dvomjesečni i šestomjesečni period, kako bi se u skladu sa istima pokrenule procedure za odobravanje nove donacije.

Takođe, dogovoreno je da u svim daljim aktivnostima Crveni krst Srpske bude koordinator između ministarstva i javnih kuhinja.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Crvenog krsta Srpske, Udruženja građana Mozaik prijateljstva Banjaluka, Udruženja građana Optimisti Prijedor, Udruženja građana Hljeb života Prijedor, Udruženja građana MDD Kozarska Dubica, Udruženja građana MDD Merhamet Banja Luka, Udruženja građana MDD Merhamet Novi Grad i Udruženja građana Emaus, koji su pozdravili napore i izdvajanja Vlade Srpske i Ministarstva usmjerene na pomoć i podršku u radu javnih kuhinja i pomoć najugroženijim kategorijama stanovništva.

Foto: rtrs.tv/Ustupljena fotografija

Izvor: RTRS

Prethodni članakDodik: Naći ću način da se zaštitim (VIDEO)
Naredni članakČubrilović sa delegacijom kineske kompanije: Projekt izgradnje auto-puta u predviđenom roku