Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić rekao je Srni da će Srpska proslaviti 9. januar, Dan Republike, u čast i ime slobode, ponosa i sjećanja na sve one koji su je stvarali kroz godine.

Šulić je istakao da će Srpska 9. januara proslaviti Dan Republike uprkos željama i naporima svih onih koji žele da to obilježavanje ospore, ukaljaju ili upropaste.

– Slavimo i slavićemo, ne u inat njima, kako bi oni sebi često pripisali to, već u čast i ime slobode, ponosa i sjećanja na sve one koji su je stvarali kroz godine. Slavimo slobodu svakog pedlja naše zemlje, svakog našeg djeteta i svega onog što jesmo i što ćemo uvijek biti – ponosni potomci naših predaka i oni koji grade temelje bolje i slobodne budućnosti naše djece! – rekao je Šulić, koji je i član Glavnog odbora SNSD-a.

On je naveo da danas Srpskoj o slobodi pričaju oni koji su uvijek bježali pod skute tiranina koji će da ih vodi dok se odriču svega svoga ili, još gore, pričaju o njoj isti ti koji su kroz vijekove bili tirani koji gaze i otimaju, gušeći slobode svih koji im se nađu na putu.

Šulić je istakao da im to Srpska ni ovoga puta neće dozvoliti i da će Republika istrajati u svojoj borbi za istinu i slobodu, jer je Srpska simbol toga.

– Vijekovima su lomili naš narod i nisu ga slomila ni mnogo veća carstva od ovih koji bi danas da nas kinje i lome. I zato im šaljemo poruku da se nećemo predati ni u borbi, ni u slavlju – jer je Srpska naša svetinja! – poručio je Šulić za Srnu.

Deveti januar se slavi kao Dan Republike Srpske, jer je tog datuma 1992. godine nastala pod prvobitnim nazivom Srpska Republika BiH.

Osnovali su je srpski poslanici u tadašnjoj Skupštini BiH nakon što su preglasani u ključnim pitanjima o opstanku Јugoslavije, a pripadnici druga dva naroda krenuli u secesiju mimo volje Srba, koji su imali status konstitutivnog naroda.

Foto: instagram.com/denis.sulic

Izvor: SRNA

Prethodni članakVRIJEME: Sutra kiša, a poslije podne suvo uz sunčane periode
Naredni članakDodik: Srbi 9. januara donijeli odluku istorijskog karaktera