Imamo podatke za prvih 11 mjeseci prošle godine, i oboren je rekord po broju turista u Srpskoj, iz 2022. godine, koja je takođe bila rekordna, rekao je Denis Šulić, ministar trgovine i turizma Republike Srpske, gostujući u našem Јutarnjem programu.

– Bilježimo rekordan broj dolazaka na Јahorini, u Trebinju, Banjaluci…..Očekujemo i da godinama pred nama bude još bolja, očekujemo veliki broj stranih, ali i domaćih turista – istakao je Šulić.

U Trebinju je u prošloj godini registrovano više od 200.000 noćenja turista, što je najveći broj u istoriji ovog grada. Rekordan broj turista boravio je i u Banjaluci u istom periodu.

– 57 odsto su strani gosti, što pokazuje da je Republika Srpska postala interesantna i onima koji žive daleko od ovih prostora. Gosti su iz Turske, Austrije, Njemačke, SAD, Rusije, kao i svih zemalja Balkana. Mislimo da smo zaista zemlja pune slobode, jer svi oni se ovdje osjećaju i bolje nego kod kuće – poručio je Šulić.

Ministar turizma i trgovine najavio je i nova zakonska rješenja za rast turizma u Republici Srpskoj.

Šulić se dotakao i proslave Dana Republike u Banjaluci, ali i širom Srpske.

– Јoš jednom smo pokazali da smo za mir, toleranciju, suživot, poruka da ne mrzimo nikoga, ali da volimo svoje. U FBiH imate brojne incidente, i to niko nije osudio iz međunarodne zajednice, što je svakako sramota. S druge strane kod nas ni najmanjeg incidenta, samo smo širili ljubav prema Republici Srpskoj – poručio je Šulić.

Komentarišući nadlijetanje američkih aviona iznad Banjaluke na Dan Republike, Šuluć smatra da je to klasična provokacija.

– To pokazuje koliko su niski i mali – smatra Šulić.

Foto: srna.rs

Izvor: RTRS

Prethodni članakSrpska će reagovati; Neprihvatljivo da postoji strani intervencionizam, posebno od nelegitimnog Šmita
Naredni članakSrpska bogatija za 28 beba; U Doboju na svijet došlo četvoro mališana