Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske organizovaće u narednih 15 dana javne rasprave o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o boravišnoj taksi u Istočnom Sarajevu, Trebinju, Banjaluci i Bijeljini radi uključivanja što većeg broja subjekata iz ovog sektora u izradu što kvalitetnijeg zakonskog rješenja, izjavio je resorni ministar Denis Šulić.

Šulić je istakao da se izmjenama zakona povećava zakonski obuhvat obveznika plaćanja i raspon visine boravišne takse, a sve s ciljem kreiranja uslova za dodatni rast turizma u Republici Srpskoj, adekvatnije praćenje turističkih pokazatelja i borbu protiv sive ekonomije, koja je prisutna u ovoj oblasti.

On je naveo da se izmjenama zakona o boravišnoj taksi u sistem prijave gostiju po ostvarenom noćenju uvode i pružaoci usluga u stanovima na dan i objektima seoskog turizma što ima višestruki značaj.

– Uvođenjem u sistem evidencije po ostvarenom noćenju u ovim objektima nećemo samo imati podatke o broju gostiju u tim objektima, već i jasniju sliku koliki je potencijal, posebno ruralnog turizma na našim prostorima – kaže on.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakCvijanović: Pobjeda liste oko SNS-a potvrda uspješne i odgovorne politike
Naredni članakNović: Prijedlog izmjena Poslovnika – čista obmana javnosti