Visoki funkcioner SDS-a Mirko Šarović izjavio je danas da nije srećan zbog odlaska Borislava Bojića iz stranke, ali da ne bi da komentariše njegove razloge. Šarović je Bojiću poručio da lični interesi pojedinca nikada ne treba da budu iznad ideologije stranke.

“Bojića znam lično. Žao mi je što je napustio SDS, on ima svoje razloge, ne bih ulazio u njih. Ono što sam mu rekao proteklih dana, da je moja lična sudbina u posljednjih deset godina bila i da sam bio i na čelu i padao.U jednom periodu nisam bio skoro ništa u SDS, pa sam opet ustajao.

Smatram ako ste dio SDS i nezadovoljni ste svojim položajem, a dijelite ideje te stranke onda vi morate da se borite za svoje stavove i sebe. Ja lično sam se uvijek borio”, rekao je Šarović.

On tvrdi da se Srpska demokratska stranka u protekle dvije i po decenije nije odrekla svojih izvornih programskih zadataka.

“Ali svi se mijenjaju i sazrijevaju na svom razvojnom putu, pa tako i ova stranka.  Svaka ideja sazrijeva, sazrijevamo i kao ljudi, ne mislimo uvijek isto kao prije 10, 15 godina. Dolazi neko novo vrijeme, neke nove ideje. Stranka zavisi od onog koji vodi tu stranku, on kreira politiku, ali ja uvijek nastojim da SDS ne ode od pozitivnih ideja. One koje nisu pozitivne treba da ih napuštamo, a one koje su reformske, pozitivne, koje idu ka napretku cijelog društva, ja sam uvijek za njih”, kaže Šarović.

On kaže da SDS vidi onako kako radi.

“Kako ja vidim SDS? Onako kako ja radim”, kazao je Šarović.

(BN)

Prethodni članakGrađani se odriču državljanstva BiH
Naredni članakŠarović uvodi red u izvoz u Rusiju