Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić sastao se danas u Skupštini Crne Gore u Podgorici, sa predsjednikom Skupštine Crne Gore Andrijom Mandićem.

Na sastanku se govorilo o procesima evropskih integracija i razvoju ekonomske saradnje.

Zaključeno je da Republika Srpska i Crna Gora imaju iste zajedničke težnje za ulazak u Evropsku uniju i ekonomski razvoj.

– Imamo zajedničke politike koje su posvećene miru i stabilnosti, razvoju i pristupanju evropskim integracima, ali, osim toga, ne odričemo se pripadnosti jednom narodu, kulturnom krugu i vjeri – istakao je Stevandić.

On je naglasio da, uvažavajući sve specifičnosti Crne Gore, ističe da su Srbi i Crnogorci najbliži narodi na planeti, niti je bilo bližih niti će biti.

– Uvažavamo razlike u Crnoj Gori i zadovoljni smo kako je predsjednik parlamenta Andrija Mandić napravio dobar balans u cilju mirnije i bolje budućnosti. I mi u Republici Srpskoj uvažavamo sve narode – istakao je Stevandić.

Republika Srpska, kao i Crna Gora ima više konstitutivnih naroda čija su prava u potpunosti zaštićena, što je okvir za održavanje mira i ekonomskog razvoja.

Prilikom posjete Mandiću, Stevandić je razgovarao i sa predsjednikom Kluba DNP Milanom Kneževićem o nastavku dugogodišnje saradnje i bratskih odnosa na korist Republike Srpske i Crne Gore.

Foto: rtrs.tv/Ustupljena fotografija

Izvor: RTRS

Prethodni članakPetrović: Samit energetike pokretač uvezivanja i bolje saradnje svih aktera u energetskoj industriji regiona
Naredni članakĐokić-Lakić: Riješiti pitanje uspostavljanja berze električne energije u BiH