Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, danas je u Banjauci razgovarao sa rezidentnom koordinatorkom Ujedinjenih nacija u BiH Ingrid Mekdonald o aktuelnim političkim i ekonomskim temama u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, saopšteno je iz NSRS.

Stevandić je u razgovoru naglasio da je Narodna skupština Srpske opredijeljena očuvanju mira i stabilnosti u Republici Srpskoj i BiH, poštujući Povelju Ujedinjenih nacija o ljudskim pravima i odluke Savjeta bezbjednosti UN, uključujući i činjenicu da Savjet bezbjednosti nije imenovao Kristijana Šmita.

On je ovom prilikom naglasio da će se nastaviti sa reformama koje bi poboljšale život građana, ali da te reforme moraju poštovati Dejtonski sporazum i principe ravnopravnosti i saglasnosti tri naroda i dva entiteta.

Stevandić je rekao da je uprkos političkom neslaganju, mir u BiH nikad nije bio ugrožen, te da je BiH puno ranije trebala dobiti kandidatski status.

On je istakao da se mir i stabilnost najlakše mogu očuvati kroz investicije i otvaranje novih radnih mjesta, jer nezaposlenost predstavlja glavni uzrok društvenih nemira.

Foto: rtrs.tv/Ustupljena fotografija

Izvor: RTRS

Prethodni članakTegeltija: Ohrabrujuće poruke novih predstavnika takozvanog političkog Sarajeva
Naredni članakDodik: Institut iz Kanade nema nikakve veze sa izborima u BiH