Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić upitao je da li je čudno da je Ukrajina u Rusiji izvela više akcija, ubistava i ranjavanja, a da Islamska država puca u Ruse, koji šalju pomoć u Gazu, te ocijenio da je laž brža od hipersonične rakete.

– Sad je jasno – laž je brža od hipersonične rakete i još djeluje uvjerljivo. Pet pušaka stane u jednu torbu i lako ih je svuda donijeti, pa ubijati. Ukrajina je u Rusiji ubila Dariju Duginu, /ruskog ratnog izvještača Vladlena/ Tatarskog, ranila /ruskog pisca Zahara/ Prilepina, rušila krimski most, a Islamska država puca u Ruse koji šalju pomoću u Gazu? Čudno!? – objavio je Stevandić .

Ruska Federalna služba bezbjednosti saopštila je da je napad u koncertnoj dvorani kod Moskve temeljno planiran i da su napadači pokušali da pobjegnu automobilom krećući se prema rusko-ukrajinskoj granici.

Prema podacima FSB-a kriminalci su imali relevantne kontakte na ukrajinskoj strani.

Grupa naoružanih mukaraca otvorila je vatru na posjetioce koncerta u mjestu Krasnogorsk u Podmoskovlju u petak, 22. marta, uveče i ubila 133 osobe. Privedeno je 11 osoba u vezi sa napadom, od kojih četvorica napadača.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakFZO RS: Dostupnija zdravstvena zaštita, posebno na primarnom nivou
Naredni članakŽunić: Istorijski sporazum Parlamenta Srpske i ruske Dume – diplomatski uspjeh