Srpska sloga najjača je odbrana, a nacionalno jedinstvo potrebnije je nego ikada kako bi se jedinstveno pružio otpor nepravdi koja se srpskom narodu sprema u “zapadnjačkim kuhinjama”, poručili su iz Asocijacije “Stvaraoci Republike Srpske” u danima koji dolaze.

Iz Asocijacije su naglasili da se srpski narod danas suočava sa potpunim slomom međunarodnog prava i revizijom izvornog Dejtonskog sporazuma, ponajviše na štetu Srba.

– U danima koji su pred nama, po ko zna koji put, zapadni moćnici, potpomognuti unutrašnjim `zdravim snagama`, pokušaće da odlučuju o sudbini našeg naroda. Oduvijek je to bio isti, antisrpski mrziteljski sadržaj samo u različitim pakovanjima – navedeno je u saopštenju.

Danas je to, napomenuli su u Asocijaciji, Rezolucija o Srebrenici i prijem lažne države Kosovo u Savjet Evrope, a sutra, ako uspiju u svojoj zloj namjeri – ko zna šta još.

“Stvaraoci Srpske” naglasili su da je srpski narod, uprkos svemu, odlučan da izdrži u odbrani slobode, nacionalnog identiteta i prava na život i opstanak.

– Spremni smo hrabro da dočekamo teške odluke, jer naš nepokolebljivi narod ima unutrašnju snagu, neuništiv slobodarski duh, svetosavsku vjeru – istakli su iz Asocijacije.

“Stvaraoci Srpske” su podsjetili da je nacionalno jedinstvo pokazano devedesetih godina prošlog vijeka i kada je stvorena Republika Srpska.

– Zbog svih onih, najboljih među nama, koji su živote dali za našu slobodu i sigurnu budućnost sadašnjih i budućih pokolenja, pokažimo to i sada. Dakle, bez ikakve rezerve i kalkulacija, naša sloga je naša najjača odbrana – poručili su iz Asocijacije.

“Stvaraoci Srpske” istakli su da ovo nije borba niti za jednu političku opciju ili za pojedinca, već borba da se sačuva Republika Srpska i podrži teritorijalni integritet i suverenitet srpske matice.

Iz Asocijacije su pozvali sve političke subjekte u Srpskoj da stanu u isti stroj sa svojim narodom i da brani svoju zemlju od revizije istorije, lažnih optužbi i surovih planova da nestane sa vjekovnih ognjišta

Asocijaciju “Stvaraoci Republike Srpske” čine poslanici Prvog saziva Skupštine srpskog naroda u BiH i njihovi potomci, članovi tadašnjih vlada, čelnici brojnih institucija Srpske i visoki policijski i vojni funkcioneri. 

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakJakovljevićeva: Pretjeran unos hrane predstavlja stres za cijeli organizam
Naredni članakZa premije isplaćeno više od pet miliona KM