Republika Srpska je garant opstanka Srba na ovim prostorima, zbog čega je potrebno čuvati njene institucije, saopšteno je iz Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila.

Iz ove organizacije najoštrije osuđuju postupke Suda i Tužilaštva BiH i smatraju da potvrđivanje optužnice protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i direktora “Službenog glasnika” Miloša Lukića predstavlja ponovni otvoreni napad na Srpsku i njene institucije.

– U ovom slučaju u liku Milorada Dodika koji vrši najvišu funkciju u Republici Srpskoj i to ne samo na njega, nego na sve Srbe u Republici Srpskoj koji neće dozvoliti da takozvani moćnici iz zemlje i svijeta rade šta god im padne na pamet i to protiv onih koji brane ono što su naši najmiliji krvlju stvorili – ističe se u saopštenju.

Bilo bi im bolje, navode iz Organizacije, da se pozabave svojim poslovima, a da nas puste da živimo u miru i prenosimo sa koljena na koljeno o onome šta se desilo u proteklom ratu s ciljem da se tako nešto nikada više ne ponovi.

– Stradanje srpskog naroda mora biti vidljivo svima, jer je to samo zavjet da se ne ponovi nikada – navodi se u saopštenju.

Iz Organizacije ističu da potomci poginulih boraca Vojske Republike Srpske moraju čuvati Srpsku zajedno sa predstavnicima vlasti u miru i ne smiju dozvoliti njeno urušavanje po cijenu svega.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjaluci sa predstavnicima Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakBORS osuđuje hapšenje pet srpskih boraca
Naredni članakVRIJEME: Sutra postepeno naoblačenje sa kišom i pljuskovima