Službenici Jedinice granične policije Velika Kladuša spriječili su krijumčarenje četiri lica sa područja samoproglašenog Kosova i Metohije.

Pokušaj krijumčarenja zabilježen je na području Velike Kladuše, a u vezi sa ovim slučajem dovode se lica čiji su inicijali J.G. i E.A, državljani BiH, saopšteno je iz Granične policije BiH.

“Prema nalogu tužioca Tužilaštva BiH, vozila u kojima su juče krijumčarena lica privremeno su oduzeta, kao i drugi dokazni materijal. Protiv lica J.G. i E.A. biće podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje ljudi”, navedeno je u saopštenju.

U skladu sa Zakonom o strancima, četiri lica sa područja samoproglašenog Kosova i Metohije prekršajno su procesuirana i predata pripadnicima Službe za poslove sa strancima na dalje postupanje.

Službenici Jedinice granične policije Gradiška juče su uhapsili lice čiji su inicijali A.J, nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud u Jajcu zbog krivičnog djela krađa.

Ova državljanka BiH kontrolisana je na izlasku iz BiH, na graničnom prelazu Gradiška, i predata je službenicima Sudske policije Odžak.

(Srna)

Prethodni članakTraže kamate od Bobar banke
Naredni članakDodik pod uticajem Eleka i Vukelića