Do koje mjere idu režimski mediji, pothranjivani od onih koji se boje gubitka vlasti, najbolje pokazuje vijest koju su prenijeli danas a koja navodno dolazi od novoformirane facebook stranice “Vojska Republike Srpske”!? “Nesrećni David iz večeri u veče postade udarna vijest u medijima koje finansiraju one snage iz inostranstva koje aktivno rade na ukidanju Republike Srpske!” O kojoj vrsti podmetanja i podvale se radi, pročitajte i sami.

Tekst prenosimo u cjelosti:

”Misteriozna smrt jednog mladića u Banjaluci podigla je emocije, izazvala suze, natjerala mlade da danima protestvuje i traže istinu, pišu srceparajuća pisma, pjevaju buntovničke pjesme, štampaju nalepnice, i slično. Nehrišćanski seire nad jednom tragičnom sudbinom!
A do tada kao da se ništa slično,ili mnogo gore nije dogodilo.

A jeste!

-Pohapsiše nam komandni kadar VRS, otjeraše u Hag, i osudiše na doživotno ropstvo, a da se u Banjaluci ne održa ni jedan jedini protest. Ne pade ni jedna suza za časnim oficirima VRS koji su srpski narod u BiH spasli od planiranog Jasenovca. Ne ču se glas “boraca za istinu i pravdu!”
-Igaziše nam IFOR-ovi djecu, ubiše Drljaču i mnoge druge srpske lidere, pretukoše porodicu Starovlah… I ne bi protesta, ne bi ni jednog pisma podrške,ne bi iskrene suze…

-Hiljade ojađenih srpskih majki još uvijek bezuspješno traga za svojim sinovima izginulim ili nestalim u otadžbinskom ratu,a da se ne održa ni jedan miting podrške tim usamljenim ženama. Ni “nezavisnim” medijima koji se kite “objektivnošću” takve nesrećnice nisu interesantne. Njihova tuga je,izgleda, samo njihova!

-To što u skupštini u Sarajevu sjede naredbodavci klanja preko 120 zarobljenih Srba (boraca VRS) u Vozući tokom 1995. godine, ne zavređuje pažnju, a kamo li protest u Banjaluci da se vinovnici istjeraju iz institucija i privedu pravdi.

–Pobiše nam s leđa srpske junake, Mauzera,belog Vuka,vojvodu Radovića,poručnika Milankovića, i mnoge druge. Mladost ne diže pesnicu pobune i ne zatraži od vlasti da se rasvijetle ta ubistva. Da se istraži u kome svjetskom centu sjede naredbodavci!

-Pre dva mjeseca najaviše vojnu vježbu na Manjači sa upotrebom osiromašenog uranijuma. Nikakvog protesta,nikom ništa, jer uranijum je izgleda ljekovit!

– Pre mjesec dana neko ubi Vasilja Kneževića (35) sa Vlašića, najmlađeg borca Vojske Republike Srpske. Ne zaplaka srpska mladost za ovim ratnim i poslijeratnim div-junakom, i niko se ne sjeti da bi trebalo potražiti pravdu! Nije bilo udarne vijesti u medijima o tome.
-Uhpasiše i oslobodiše ratnog koljača Nasera Orića. Oni što sada protestvuju po Banjaluci tada rekoše “pusti to, to je prošlost, gledaj od čega živiš”

-Uhapsiše i pustiše da se brani sa slobode ratni zločinac general Atif Dudakovića. I Srbi ne održaše protest ispred Boske. Malo, izgleda, Srba pobio i srpskih sela popalio?

I onda nestade David.

Napokon, proradi kod Srba savjest, čak pokazaše da hrabro umiju ispružiti stisnutu pesnicu, usijaše se društvene mreže,stiže podrška sa svih strana svijeta uglavnom od dokazanih srpskih neprijatelja i srbomrzaca sa izričitom porukom “da se pravda i istina moraju istjerati na čistac” !
Nesrećni David iz večeri u veče postade udarna vijest u medijima koje finansiraju one snage iz inostranstva koje aktivno rade na ukidanju Republike Srpske!”

(Kraj teksta)

Pošovani čitaoci portala,da li zaista mislite da je ovo stav građana Republike Srpske ili samo stav jedne zabrinute foteljaške garniture?!

(BN TV/RTRS)

Prethodni članakVučić danas sa parlamentarcima BiH
Naredni članakCijena goriva u FBiH ide nebu pod oblake