Vijesti

Vučić danas sa parlamentarcima BiH

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa delegacijom Kolegijuma Doma naroda i Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Predsjednik će, kako je saopštila Pres služba, parlamentarnu delegaciju BiH primiti u 13.00 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsjednika Republike.

Parlamentarci iz BiH juče su razgovarali na premijerkom Anom Branbioć, kada je istaknuto da je za Srbiju i Bosnu i Hercegovinu izuzetno važan regionalni razvoj, jer bez zajedničkog ekonomskog i privrednog uspjeha svih zemalja regiona ne mogu se očekivati ni značajnija postignuća na polju evropskih integracija.

Visoka parlametarna delegacija juče je imala razgovori i sa predsjednicom Narodne skupštine Srbije Majom Gojković, koja je ocijenila da je ovo istorijski čin za odnose dvije zemlje što je ovo prvi put u istoriji bilateralnih odnosa Srbije i BiH došlo do posjete parlamentarne delegacije Srbiji, koju čine svih šest članova, te da je ovo prvi put uopšte i da je Parlament BiH u punom sastavu posjetio jednu državu.

Parlamentarnu delegaciju BiH čine predsjedavajući Doma naroda i Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Ognjen Tadić i Mladen Bosić, kao i njihovi zamjenici Safet Softić, Bariša Čolak, Šefik Džaferović i Borjana Krišto.

(BN/Tanjug)

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close