U protekla 24 časa na području Policijske uprave Doboj evidentirana su dva krivična djela, dva narušavanja javnog reda i mira i dvije saobraćajne nezgode.

-Policijskoj stanici Doboj 1, 27.12.2023. godine prijavljeno je da je izvršena provala u jednu zanatsku radnju u Doboju. U toku je rad na rasvjetljavanju krivičnog djela teška krađa.

-Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, 27.12.2023. godine oko 19.45 časova lišili su slobode lice inicijala D.B. iz Doboja, zbog počinjenih prekršaja iz člana 7. (Svađa, vika, vriska i nepristojno ponašanje) i člana 24. (Ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija) Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske. Licu je izdat prekršajni nalog u skladu sa članom 7. i članom 24. Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske.

-Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, 27.12.2023. godine, oko 18.45 časova lišili su slobode lice inicijala D.M. iz Doboja, zbog upravljanja vozilom u saobraćaju pod uticajem opojnih droga. Navedeno lice je odbilo da se podvrgne testiranju na prisustvo opojnih droga u organizmu. Licu je izdat prekršajni nalog u skladu sa članom 234a. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

-Policijski službenici Policijske stanice Modriča, 27.12.2023. godine, oko 19.30 časova lišili su slobode lice inicijala M.I. iz Modriče, zbog upravljanja vozilom u saobraćaju pod uticajem alkohola. Izvršenim alkotestiranjem navedenog lica utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 2,86 g/kg. Licu je izdat prekršajni nalog u skladu sa članom 234a. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Foto. mup.vladars.net

Izvor: Policijska uprava Doboj

Prethodni članakProjekti stvaranja novih podjela u srpskom narodu
Naredni članakVlada Srpske odlučila: Najniža plata 900 KM