U protekla 24 časa na području Policijske uprave Doboj evidentirano je jedno krivično djelo i četiri saobraćajne nezgode. Nije bilo evidentiranih narušavanja javnog reda i mira.

-Policijski službenici Policijske uprave Doboj, 19.11.2023. godine, lišili su slobode lice inicijala D.P. sa područja grada Doboja, zbog osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija. Navedeno lice je pucalo iz vatrenog oružja ispred kuće vlasništvo lica inicijala V.P. u Doboju, što je uočeno od strane policijskih službenika koji su identifikovali navedeno lice i lišili ga slobode. Isti dan na osnovu naredbe Osnovnog suda u Doboju izvršen je pretres lokacija koje koriste lica inicijala D.P. i V.P. prilikom čega je pronađeno i oduzeto 25 čahura kalibra 7,62 mm za automatsku pušku. O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

-Policijski službenici Policijske stanice Modriča, 19.11.2023. godine, oko 00.10 časova lišili su slobode lice inicijala S.H. iz Gradačca, FBiH, zbog upravljanja vozilom u saobraćaju pod uticajem alkohola. Izvršenim alkotestiranjem navedenog lica utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 2,72 g/kg. Licu je izdat prekršajni nalog u skladu sa članom 234a. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

-Policijski službenici Policijske stanice Derventa, 19.11.2023. godine, oko 03.10 časova lišili su slobode lice inicijala D.K. sa područja grada Derventa, zbog upravljanja vozilom u saobraćaju pod uticajem alkohola. Izvršenim alkotestiranjem navedenog lica utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 1,89 g/kg. Licu je izdat prekršajni nalog u skladu sa članom 234a. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

-Policijski službenici Policijske stanice Derventa, 19.11.2023. godine, oko 20.10 časova lišili su slobode lice inicijala D.M. iz Dervente, pješaka zbog kretanja kolovozom pod dejstvom alkohola. Izvršenim alkotestiranjem navedenog lica utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 1,99 g/kg. Licu je izdat prekršajni nalog u skladu sa članom 124. Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima Republike Srpske.

Foto: mup.vladars.net

Izvor: Policijska uprava Doboj

Prethodni članakRaspisan konkurs za sufinansiranje 30 naučnoistraživačkih projekata
Naredni članakNović: Dejton se koristi za kažnjavanje