U protekla 24 časa na području Policijske uprave Doboj evidentirana su četiri krivična djela, jedno narušavanje javnog reda i mira i pet saobraćajnih nezgoda.

-Policijskoj stanici Doboj 1, 06.06.2024. godine, prijavljeno je da je izvršena provala u dva ugostiteljska objekta u Doboju i prostorije vlasništvo jednog pravnog lica iz Doboja. U toku je rad na rasvjetljavanju krivičnog djela „Teška krađa“ iz člana 226. Krivičnog zakonika Republike Srpske a u vezi sa članom 57. istog zakona.

-Policijski službenici Policijske stanice Modriča, 06.06.2024. godine, oko 01.25 časova lišili su slobode lice inicijala Đ.D. iz Modriče, zbog upravljanja vozilom u saobraćaju pod uticajem opojnih droga. Izvršenim testiranjem navedenog lica na prisustvo opojnih droga u organizmu utvrđeno ja da je isto pozitivno na opojnu drogu THC-10. Takođe, prilikom kontrole kod navedenog lica je pronađena i oduzeta jedna vrećica sa sadržajem zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuana. Licu su izdati prekršajni nalozi u skladu sa članom 235. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i članom 4. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga Republike Srpske.

-Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, 06.06.2024. godine, oko 02.40 časova lišili su slobode lice inicijala A.T. sa područja grada Doboja, zbog upravljanja vozilom u saobraćaju pod uticajem opojnih droga. Izvršenim testiranjem navedenog lica na prisustvo opojnih droga u organizmu utvrđeno ja da je isto pozitivno na opojnu drogu amfetamin. Licu je izdat prekršajni nalog u skladu sa članom 235. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

-Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, 06.06.2024. godine, oko 20.30 časova lišili su slobode lice inicijala R.H. iz Doboja, zbog upravljanja vozilom u saobraćaju pod uticajem alkohola. Izvršenim alkotestiranjem navedenog lica utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 2,21 g/kg. Licu je izdat prekršajni nalog u skladu sa članom 234a. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Foto: mup.vladars.net

Izvor: Polciijska uprava Doboj

Prethodni članakObjavljen konkurs za direktora SIPA
Naredni članakDodik: Putin predvodi borbu Ruske Federacije za nacionalne državne interese