Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je plan Zapada da podijeli Rusiju na pet dijelova, ali da je predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin shvatio te tendencije i da predvodi borbu svoje države za nacionalne interese.

Dodik je rekao da je Zapad prije 20 godina trenirao na Јugoslaviji da bi godinama kasnije mogli isto da učine u Rusiji, želeći da se što više približe Ruskoj Federaciji potpuno okupirajući Ukrajinu, kako bi u daljim etapama podijelili Rusiju.

– Znamo da postoji takav plan o podjeli Rusije na pet dijelova. Oni /Zapad/ su navikli da to rade u mnogim dijelovima svijeta, na kraju su došli ovdje, misleći da će im to uspjeti. Putin je to odmah prepoznao i stao na čelo borbe za ruske nacionalne državne interese. Zato je Vladimir Putin nacionalno blago Rusije i cijelog ruskog naroda – rekao je Dodik za TASS na marginama Peterburškog međunarodnog ekonomskog foruma /SPIEF/.

Dodik je naglasio da je glavni cilj Zapada, Evrope, koja nema apsolutno nikakve resusrse – ni gas, ni naftu, ni rijetke metale, pa ni lidere, preuzeti resurse koje posjeduje Rusija.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakServisna informacija Policijske uprave Doboj za dan 06.06.2024. godine
Naredni članakDanas isplata penzijskog i invalidskog osiguranja